NieuwsStart nieuwe collega'sWe zijn heel blij te kunnen melden dat in januari het team van Heelzorg uitgebreid en versterkt is met Zohra Acherrat, psychiater/psychotherapeut en Henriette Foppen, verpleegkundige.  Hierdoor kunnen er gelukkig weer wat wachtende cliënten worden  uitgenodigd voor een  intake en mogelijk een behandeling kunnen gaan starten . 
Start wetenschappelijk Onderzoek:

Lichaamsgeorienteerde behandeling van arousalregulatie bij mensen met traumagerelateerde problematiek


Onze collega Ingrid Nissen, gaat samen met haar collega lectoraatonderzoekers, Mia Scheffers en Jooske van Busschbach, in samenwerking met Stefanie Terpstra, aan de slag met het project "Lichaamsgeoriënteerde behandeling van arousalregulatie bij mensen met traumagerelateerde problematiek“. Het onderzoek zal worden uitgevoerd binnen Heelzorg en TRTC Transit, GGZ Centraal. 
Voor cliënten met traumagerelateerde problematiek is het vaak moeilijk om de psychofysiologische arousal goed te reguleren. Het arousalniveau kan zowel te hoog zijn, hyperarousal, als te  laag zijn, hypoarousal.  Deze arousal problemen belemmeren het persoonlijk en maatschappelijk functioneren. 
Vanuit de neurobiologische theorievorming is er toenemende onderbouwing voor de hypothese dat bij trauma de invalshoek via het lichaam zinnig is, omdat het rationele, executieve brein bij getraumatiseerde mensen zeer beperkte mogelijkheden heeft tot het controleren van arousal. 
Doel van het project is om via een lichaamsgerichte behandelmethode, die samen met cliënten/ervaringsdeskundigen wordt ontwikkeld, de arousalregulatie te verbeteren. Centraal daarbij staat de vraag of cliënten hierdoor een toename in gevoelens van regie, empowerment en verbondenheid ervaren.
Vorige week zijn de eerste focusgroep-bijeenkomsten gestart waarbij ervaringsdeskundigen zijn uitgenodigd om ervaringen uit te wisselen over wat zij als helpend hebben ervaren met betrekking tot het reguleren van hun arousalniveau. De verwachting is dat de eind van de zomer gestart kan worden met het programma. 

  
                                                                                                                                        

Adresgegevens

Heelzorg
Tesselschadestraat 55A
8023 BJ Zwolle

AGB-code: 22221219

Contact