Nieuws

Zorgstandaard Dissociatieve Stoornissen


De zorgstandaard voor dissociatieve stoornissen is gepubliceerd door Akwa GGZ. Akwa werkt samen met patiënten, naasten en professionals aan ontwikkeling en borging van kwaliteit in de ggz zodat patiënten de best mogelijke behandeling en zorg krijgen gebaseerd op hun eigen voorkeuren, die van hun naasten én op actuele kennis en kunde. Publicatie van deze zorgstandaard is een moeilijk proces geweest vanwege grote visieverschillen. Het besluit “we agree to disagree” heeft ervoor gezorgd dat er voor ook voor cliënten met een dissociatieve stoornis er een zorgstandaard is. Onze collega Nimet Elmaci heeft meegewerkt aan de totstandkoming van deze zorgstandaard.

De zorgstandaard kunt u bekijken via deze link: https://www.ggzstandaarden.nl/zorgstandaarden/dissociatieve-stoornissen/introductie 

Vacature Psychotherapeut/ GZ- psycholoog 

28-32 uur 

 

Wij zijn op zoek naar een psychotherapeut / GZ-psycholoog voor Heelzorg, centrum voor psychotrauma, locatie Zwolle.
Heelzorg (www.heelzorg.nl) is een kleinschalig, gespecialiseerd, ambulant centrum voor de behandeling van volwassenen met (vroegkinderlijke) trauma-gerelateerde stoornissen. Specifiek zijn we gespecialiseerd in de behandeling van de dissociatieve stoornissen. Mensen die al in de kindertijd zijn getraumatiseerd ontwikkelen vaak een veelheid aan klachten en belemmeringen op verschillende gebieden. Daarom kiest Heelzorg voor een holistische benadering op maat, waarbij er aandacht is voor de psyche, het lichaam en de sociale context, maar ook voor het herstel van het dagelijks functioneren en zingeving.

Wat ga je doen?
Als psychotherapeut/ GZ- psycholoog binnen Heelzorg werk je zelfstandig en/of in samenwerking met andere disciplines binnen een klein team. Bij de meeste (complexe) behandelingen werk je in een duo met een verpleegkundige of psychomotore therapeut. Naast het uitvoeren van behandelingen bestaan de werkzaamheden uit het laag frequent voeren van intakegesprekken (alleen van je eigen cliënten), specifiek diagnostisch onderzoek en second-opinions. Tevens neem je deel aan de patiëntenbesprekingen en de intervisie.  Voor de behandeling van de gevolgen van vroegkinderlijk trauma wordt gebruik gemaakt van integratieve psychotherapie, waarbij verschillende behandelvormen en interventies worden gecombineerd. Indien nodig word je intern opgeleid in de diagnostiek en behandeling van dissociatieve stoornissen. 

Wie zoeken wij?
Heb je ervaring óf affiniteit met onze doelgroep? Kun je werken vanuit een wetenschappelijk, maar ook holistisch kader en kun je goed relativeren en reflecteren? 
Gewenste kwaliteiten:
• Binnen je behandelaarschap staat het mens-zijn van de cliënt voorop. 
• Je hebt affiniteit en bij voorkeur ervaring met de doelgroep en je wilt je verder beroepsinhoudelijk specialiseren.
• Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en weet deze ook in te zetten in het contact met ketenpartners.
• Je bent bereid aan je eigen persoonlijke ontwikkeling te werken.

Wij bieden je:
Wij bieden je een fijne werkplek, waarbij niet alleen het ‘mens-zijn’ van de cliënt, maar ook dat van onszelf centraal staat. Dit vertaalt zich onder andere in prettige werkomstandigheden en aanvullende activiteiten op het gebied van persoonlijk energiebeheer- en persoonlijke ontwikkeling. We bieden een tijdelijk dienstverband van 28-32 uur, met uitzicht op een vast dienstverband en uitstekende arbeidsvoorwaarden. De functie is ingedeeld conform CAO-GGZ, FWG-schaal 65.

Meer informatie:
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Nanouk Bakker of Nimet Elmaci, beiden Klinisch Psycholoog/psychotherapeut, door een mail te sturen naar info@heelzorg.nl.

Afbeeldingsresultaat voor coronavirus

Uitvoering RIVM advies bij Heelzorg  (15-10-2020)

In navolging van het meest actuele RIVM-advies willen wij vanuit Heelzorg de volgende maatregelen onder de aandacht brengen:
 
Wij geven geen handen, wassen en desinfecteren de handen regelmatig en zullen 1,5 meter fysieke afstand houden. Wij vragen van een ieder dit ook te doen.
Wij vragen cliënten met (milde) klachten/symptomen contact op te nemen met hun behandelaar, zodat we een alternatief voor het reguliere (face to face) gesprek kunnen afspreken. Klachten kunnen zijn: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging of koorts.
Het is mogelijk om te beeldbellen, telefoneren of te mailen. Ook wanneer de behandelaar in thuisisolatie zou gaan in verband met (milde) klachten/symptomen, dan is het nog mogelijk om het contact op één van deze alternatieve wijze voort te zetten. 
Het dragen van een mondkapje bij Heelzorg is optioneel. Heelzorg is gevestigd in een gebouw die niet vrij voor publiek toegankelijk is waardoor het (nog) niet verplicht is om een mondkapje te dragen.  Overleg bij twijfel met je behandelaar!
Helaas zijn wij wederom genoodzaakt om tijdelijk onze koffie- en theehoek te sluiten. Als je wilt kun je natuurlijk je eigen water of warme dranken meenemen.
Om ook in de wachtruimte 1,5 meter afstand te kunnen houden, mogen maximaal 4 personen in de wachtkamer aanwezig zijn. Ook vragen wij om zoveel mogelijk op de afgesproken tijd te komen, direct door te lopen naar de gesprekskamer (indien mogelijk) of gebruik te maken van de centrale wachtruimte op de begane grond (na de eerste trap rechts). 
Bij klachten adviseert het RIVM om te laten testen op de aanwezigheid van het corona-virus. Op de website van de rijksoverheid kun je hier meer over lezen. 
(https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/testen/afspraak-maken)
Via onze website proberen wij je zo veel mogelijk op de hoogte te houden van wijzigingen.  
Ons advies is om ook zelf de RIVM-richtlijnen te blijven volgen (www.rivm.nl).
 
Mocht je vragen hebben welke betrekking hebben op jouw afspraken bij Heelzorg neem dan gerust contact met je behandelaar op. 
Wij hopen je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. 
 
 
Met vriendelijke groet,
 
Team Heelzorg