Je kunt je aanmelden via het contactformulier. Binnen vijf werkdagen wordt er contact met je opgenomen voor een oriënterend gesprek, zodat we een eerste inschatting kunnen maken of behandeling bij ons aansluit bij jouw problematiek en hulpvraag. Mocht uit dit gesprek blijken dat Heelzorg de hulpvraag kan beantwoorden, dan word je uitgenodigd voor een intakegesprek. Hiervoor heb je een verwijsbrief van de huisarts, een andere medisch specialist nodig of een klinisch psycholoog nodig. Op de verwijsbrief dient het volgende vermeld te staan: dat het gaat om een verwijzing voor de SGGZ of de BGGZ, de AGB-code van de betreffende verwijzer en zijn of haar handtekening. Daarnaast hebben we een kopie van je legitimatiebewijs nodig.

De intakefase bestaat uit twee tot vier gesprekken die zijn bedoeld om de problematiek en de hulpvraag helder te krijgen. Mogelijk is aanvullend psychologisch onderzoek nodig om een diagnose te kunnen stellen. Vervolgens zal in het multidisciplinaire team worden besproken wat wij denken dat er aan de hand is en wordt er een behandeladvies geformuleerd. In het geval dat wij een behandeling bij Heelzorg op dit moment niet geïndiceerd vinden, dan zullen we een alternatief advies formuleren. De behandelaar zal het advies met je bespreken. In het geval dat je in behandeling komt bij Heelzorg zullen we in dit gesprek ook onze werkwijze uitleggen en wordt er een indicatie gegeven van de behandelduur. Tot slot stel je samen met de behandelaar de doelen van de eerste behandelperiode op, die worden vastgelegd in het behandelingsplan.

Binnen Heelzorg kan er een indicatie zijn voor een monodisciplinaire (tot 2 disciplines)) behandeling of een multidisciplinaire (vanaf 3 disciplines). De voortgang van beide vormen van behandeling wordt gedurende het behandeljaar in het multidisciplinaire team besproken. Het verloop van je behandeling evalueer je halfjaarlijks tot jaarlijks middels het schrijven van een eigen bijdrage voor de evaluatie, het invullen van vragenlijsten en gesprekken met je behandelaren. Daarnaast wordt je behandelingsplanevaluatie binnen het multidisciplinaire team besproken, waarbij het behandelbeleid indien nodig aangepast kan worden. 

Aanmelden

Een week na opening voor nieuwe aanmeldingen in oktober 2023, zijn we genoodzaakt voorlopig weer te sluiten. Vanwege de lange wachtduur kunnen we momenteel helaas geen nieuwe aanmeldingen meer aannemen. Je kunt ook de website van Vektis checken voor de meest actuele informatie.

Menu

Deze website maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website te verbeteren. Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. Bekijk meer informatie